Persbericht: Damslapen tegen Dekker en Có!
Demonstratieve Dam-slaap actie a.s. vrijdag 7 Juli vanaf 21.00, Amsterdam.

Nederland is terug bij af: "happening" tegen o.a. het dreigende kraakverbod en de huurliberalisatie plannen.

Hoewel het kabinet Balkenende-II beter laat dan nooit over hun eigen voeten is gestruikeld, hangen de asociale wetsvoorstellen van dit afbraakkabinet nog altijd dreigend boven ons hoofd. Een VVD/CDA minderheidskabinet met gedoogsteun van de LPF kan immers nog altijd snel hun zin doordrukken en ook van een eventueel kabinet Bos verwachten wij weinig goeds.

Daarom wordt er opgeroepen om a.s. vrijdag 7 juli massaal de nacht door te brengen op de Dam in Amsterdam.

Hiermee willen wij uitdrukkelijk een historische parallel trekken, het damslapen gebeurde immers in de tijd van het Nieuwmarkt verzet, de enorme leegstand en woningnood, de provo's en de staatsrepressie, en het opkomende massale kraken.

Door het laten zien van een zee aan slaapzakken, tentjes en kartonnen dozen willen we de Nederlandse maatschappij confronteren met de te verwachten gevolgen van dit soort aanvallen op de sociale huisvesting. Als mensen dakloos worden verdwijnen ze immers niet, ze worden eerder zichtbaarder.

Ook willen we van de gelegenheid gebruiken maken om te tonen wat voor een rijke (sub-)cultuur er verloren dreigt te gaan voor de stad en het land als het niet meer mogelijk is om goedkoop in je huisvesting te voorzien, als iedereen daarom gedwongen wordt zich van 9 tot 5 kapot te werken in McWorld. Een bont gezelschap van o.a. muzikanten, acrobaten, radio-piraten, internet freaks, activisten, volkskeukens, boerderijkrakers en weggeefwinkels zal gedurende deze nacht laten zien wat zij zoal uitspoken in de talloze gekraakte of betaalbare etages, zolderkamers, fabriekshallen en concertzalen.

Dit zal geen demonstratie zijn zoals ze gebruikelijk worden gehouden op de Dam. Er is geen programma, er zullen geen toespraken van bobo’s zijn, er zijn geen partij-sjaaltjes of -ballonnetjes. Er is alleen een oproep van ons comité om gebruik te maken van het recht op vrijheid van demonstratie en gezamenlijk in een zo spontaan en creatief mogelijke sfeer Nederland onze stem te laten horen.

En natuurlijk zullen we temidden van dit demonstratieve feestgedruis een glas heffen op het hopelijk spoedig definitieve afscheid van Dekker, Verdonk, Donner, Balkenende en de rest van de roversbende.

Tot op de Dam,

Comité de Damslapers 2006

meer informatie:
http://squat.net/damslapers en http://www.indymedia.nl
mail: Damslapers@squat.net