*voor updates zie nieuws*

Landelijke oproep

Doe mee aan de demonstratieve Dam slaap actie

7 Juli a.s. 21.00 tot ????

Kraken verboden? Huren onmogelijk? Confronteer Dekker en Co met de gevolgen van hun beleid en breng de nacht op straat door!

Door de asociale plannen van Minister Dekker en de rest van de regering dreigen vele mensen in Nederland op straat te komen te staan. Op vrijdag 7 Juli a.s. willen wij Dekker en de Nederlandse samenleving confronteren met de te verwachten gevolgen van dit beleid.
Hierom roepen wij iedereen die direct of indirect getroffen dreigt te worden door het dreigende kraakverbod en de asociale huur liberalisatie plannen van de regering om gezamenlijk de nacht door te brengen op de Dam in Amsterdam.

Naast het in beeld brengen van de massa’s kartonnen dozen, slaapzakken en tentjes die na het ten uitvoer brengen van deze regeringsplannen op straat zullen verschijnen willen we de samenleving ook tonen welke positieve dingen verloren gaan met deze aanslag op onze sociale structuren.
Hierom roepen wij iedereen ook op deze nacht te gebruiken om te tonen wat er naast slapen nog meer gebeurt in al die talloze etages, zolderkamertjes, zalen, loodsen en fabriekshallen.
Ben je kunstenaar? Werk je in een Volkskeuken? Speel je in een bandje? Maak je vrije radio? Doe je aan dans of acrobatiek? Heb je een bioscoopje? Schrijf je boeken? Neem alles mee naar de Dam en laat zien waar jij mee bezig bent.

Want behalve een paar dingen zoals een persgroep zal er weinig vooraf worden georganiseerd. Al te vaak word er braaf als actievee een demonstratief rondje door de stad gelopen waarna iedereen na afloop gedwee weer naar huis gaat. Deze keer is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om door middel van onze inventiviteit, creativiteit en solidariteit van deze nacht een groot succes te maken.

Mail naar damslapers@squat.net als je wat bijzonders komt doen, dan zetten wij het op de website ter inspiratie van anderen.

Verder vinden wij het belangrijk om aan iedereen vooraf te vertellen dat wij hebben besloten om geen vergunning aan te vragen bij de gemeente voor deze demonstratieve actie. Dit is een actie die draait om de spontaniteit en creativiteit van de deelnemers en we hebben geen zin ons te laten beperken door de regelzucht van die pennenlikkers op het stadhuis.
Sinds het schoonvegen van de Dam in 1970 door de mariniers is het verboden om op de Dam te slapen, dus kom met zoveel mogelijk mensen om het de gemeente zo moeilijk mogelijk te maken om deze actie te stoppen.

Tot op de Dam en neem al je huisgenoten, vriendjes, vriendinnetjes, buren, opa’s en oma’s mee.

Comité de Dam Slapers 2006